duminică, 21 noiembrie 2010

Return of the Getic

Salut intoarcerea din pribegii a bunului meu amic Geticul, dupa indelungi peregrinari marcate de eforturi intru mantuirea spiritului, de continue invataminte intr-ale stiintelor si artelor... si de probleme tehnice. Despre cruciade, cavaleri, mitologii si istorii, nimeni nu le zice mai bine. 
Ave, Geticus, per aspera ad astram!

luni, 15 noiembrie 2010

Epic

15.11.2010
NASA tine o planeta intreaga cu sufletul la gura anuntand ca in cursul zilei de astazi va sustine o conferinta de presa in legatura cu descoperirea unui obiect cosmic "exceptional" (dixit!) in imediata vecinatate a sistemului nostru solar, observat de super telescopul "Chandra" specializat in captarea razelor X venite dinspre "out there". Imediat in mintea mea incep sa se inghesuie "Space Odyssey",  "Close Encounters", "ET", "Copiii Dunei", sabia lui Darth Vader si  Bruce Willis in "Armageddon", facandu-ma sa ma intreb cam ce-ar putea fi misteriosul obiect. Bun.
Pana la urma aflam ca respectiva chestie observata in 2010 de state of the art technolgy  telescope a fost descoperita in 1979 de un astronom amator,  si ca este vorba PROBABIL de o gaura neagra SAU o stea neutronica, si ca "imediata vecinatate a sistemului nostru solar" inseamna  nu pe undeva pe  la  periheliul lui Pluton, cum credeam eu, ci  intr-o alta galaxie situata la mama dracu,  adica la aproximativ 50j de milioane de ani lumina.
Da, deci, da. 

duminică, 14 noiembrie 2010

vineri, 12 noiembrie 2010

Equilibrum

Si totusi viata e frumoasa, cu toate ale ei. Push it down and go on!

marți, 2 noiembrie 2010

Blestemul sondei meteo

Citeam in cartile lui Doru Davidovici ce inseamna o sonda meteo si ce inseamna sa iti pierzi camarazii intr-o astfel de misiune. Acum citesc in ziare si parca tot nu imi vine sa cred. Adio Kiru. Ti-am adorat clipurile de pe youtube. Regret enorm ca nu ti-am spus-o niciodata.