joi, 24 iulie 2008

Where's your crown, King Nothing?

... si s-a facut ca mi-am scos tricoul negru si comportamentul infantil de pe unde le uitasem - de unde cearta cu tata pentru nici nu stiu ce motiv si atac terorist cu decibeli asupra mamei si vecinilor. E 23 Iulie 2008 - ba nu, nu e 2008, e '93, '94, am 14 ani si vreau Metallica!
Si a fost. Pe Cotroceni, de data asta - ce pacat ca Lia e in reconstructie! Am fi fost de 3 ori mai multi si poate de 3 ori ... altfel.
Vreme de sa-ti bagi picioarele, un cer ca la DOOM, dar asteptari multe si nerabdare crescanda. Tricouri cu Guns si Megadeth - nu e ca la fotbal, rivalitatile istorice n-au contat niciodata la nivelul fanilor. Omoram timpul cu un Bloody Mary si cateva tigari, si dupa aventuri asupra carora prefer sa nu insist, ajungem in stadion, la timp pentru primele acorduri ale trupei din deschidere, The Sword. Un sound cam de mijloc de anii '90, dar sincer si liber de influentele alea grunge si hip-hop pe care nu le-am inghitit niciodata. Oricum, nu venise nimeni pentru ei, lucru pe care il stie orice trupa de deschidere, motiv pentru care nici nu s-au stresat prea tare baietii. Intr-un sfert de ora au eliberat ringul, pregatind terenul pentru cei 4 in negru.
Dupa fix o ora de asteptare, "Creeping Death" deschide ostilitatile, urmata de mai toate "vechiturile" de pe Kill 'em all, Ride si And Justice care i-au lansat si fara de care, recunosc, nu prea se poate la un concert Metallica. James e bine-dispus, isi aminteste ca a mai fost pe-aici, vorbeste mult, pronunta simpatic "Bucurest" si canta pe fast-forward - nu reusesc sa tin pasul nici acolo unde stiam versurile, regret ca nu mai am plete dar ma bucur ca s-a renuntat la pogo-uri. Fly e norocos, avem parte de un "Sanitarium" memorabil (nici nu isi dorea altceva), iar pe "Fade to Black", de cel mai potrivit decor: ploua.
Pe Kirk ma bucur sa il vad ca traieste - il vazusem apatic rau in inregistrari din alte concerte - Lars mi se pare cam egal cu el insusi (Mihneea isi dorea un solo de tobe, n-a fost sa fie - la ce bun atunci un concert live??) iar Trujillo, profesionist si discret - un domn. Categoric pata de culoare a trupei, desi nu l-a facut uitat pe Jason (oare ar fi reusit cineva?) este showmanul potrivit la locul potrivit. Totusi, se vede ca a venit la spartul targului - la salutul final a asteptat sa-l cheme James pentru a "da onorul" odata cu ceilalti.
La "Nothing else Matters" am simtit ceva curgandu-mi pe obraji si nu cred ca era numai ploaia. Episodul cu Angi de la banchetul dintr-a 8-a, multe alte "episoade" similare... pentru momente de-astea am venit aici si uite, acum nu-mi pare rau.
Totusi parca as fi renuntat bucuros la efectele pirotehnice de la "One" - sunetul de mitraliera de la inceput si ploaia erau de ajuns, pe cuvant - dar ma bucur ca am auzit-o. De "Wherever I May Roam" nu am avut noroc. Am asteptat-o nu 2 ore, ci 14 ani. :( Pentru asta nu-i iert. Si, vorba lui Fly, sa nu bagi tu nimic de pe "St. Anger", dupa ce te-ai chinuit 3 ani sa-l nasti?
Bisuri - doar 3 - o preluare punk, "Last Caress", apoi "So What" si "Seek And Destroy", cantata cu publicul, si sa mor de n-ar fi mers un "Whiskey in the Jar", macar pe final! Ar fi crescut cu 3 puncte nota show-ului. Un show cinstit, dar am asteptat scanteia, scurt-circuitul, declicul, ceva care n-avea sa vina niciodata. Amintindu-mi de povestea cu hainele nevazute ale imparatului, imparatul n-a fost gol, dar n-am vazut coroana.
Lars ne promite ca o sa vina mai des decat "every 9 fuckin' years". Zic sa le mai acord o sansa.

4 comentarii:

Miron Marius-Ionut spunea...

Un text care nu mai are nevoie de comentarii.Numai citindu-l iti dai seama ce atmosfera incredibila a putut fi aseara la concert.Imi pare rau pt "prietenul meu nicu" ca a asteptat nu 2 ore ci 14 ani si "gagica " n-a mai aparut:)Da lasa ca aparuse cu o seara inainte, si s-a putut bucura toata seara, poate de-asta n-a mai vrut sa fie si la concert.Poate vei mai avea sansa odata sa apara , poate calare pe un motor si cu pletele in vant, poate cine stie....


RSPKT 4 my best buddy!

Night Elf spunea...

Stie Johny ce stie, misto metafora cu "gagica" :)

kapdepompa spunea...

Angi !!
8th grade,...Metallica,..nu tu imunitate..pe balta-n capu gol ?? ^:)^

Night Elf spunea...

Imunitate! Pai ia sa vina Alex sa ...