marți, 5 mai 2009

Ce faci atunci cand nu mai e nimic de facut ?

Knocking On Heaven's Door - o comedie germana din 1997 cu numele unui cantec care a facut istorie. Mai bine zis o comedie amara. Cred ca nu doar la noi exista conceptul de "haz de necaz" - nemtii par sa il aplice si ei din plin. Doi tipi, unul bolnav de cancer in faza terminala si unul cu doar cateva zile ramase de trait din cauza unei tumori pe creier, si epileptic pe deasupra, se hotarasc sa fuga din spital (cum doctorii oricum nu mai aveau ce face iar asistenta cea blonda le refuzase blowjobul propus nu prea mai erau motive de stat in pat, in pijamale si cu perfuzii, nu ?) si se indreapta catre locul pe care nu il vazusera niciodata in viata: marea. Ceea ce nu se va dovedi chiar atat de simplu, mai ales cand furi din greseala masina mafiei, dar nimic nu e prea greu cand stii ca in curand vei sta cu ingerii la bancuri iar tu nu prea vei avea ce sa le spui - cam asta e intriga filmului. N-am sa insist asupra distributiei - actorii din rolurile principale nu imi sunt cunoscuti (apare insa pe final Rutger Hauer cu un monolog poate la fel de memorabil ca cel din Bladerunner), insa joaca fenomenal si chiar te fac sa razi atunci cand in mod normal nu prea ti-ar arde. Recomand cu caldura.

PS - Ce departe par zilele in care titlul acestui cantec a insemnat pentru mine ceva atat de frumos...

Un comentariu:

Adi spunea...

Filmul imi aduce cumva aminte de Bucket List (http://www.imdb.com/title/tt0825232/) fara Mafie. Oricum m-ai facut curioasa si a intrat si asta pe lista de "must see".
In alta ordine de idei... a venit primavara, fetele poarta fuste din ce in ce mai scurte si bluze din ce in ce mai decoltate, enjoy them si lasa melancolia ca nu prea ti se potriveste :P