joi, 21 mai 2009

The Wanderer

"I went out walking, through streets paved with gold..." Mi-am facut un obicei din iesirile nocturne. Noaptea orasul e frumos. Nu arata neaparat frumos, dar se simte frumos. De la Iancului pana la Universitate miroase a iarba umeda. Si undeva, pe langa Foisorul de Foc, a vanilie. La miezul noptii e coada - la clatite. Am redescoperit strazile din spatele Cismigiului, sunt ani de cand nu mai fusesem pe acolo, cred ca de pe vremea proiectelor de urbanism din anul IV. Zona abunda in bijuterii art-nouveau, e o placere sa le studiezi - in semi-intuneric se contureaza mai bine detaliile. Si imi amintesc ca am mai vazut, undeva pe langa Dinamo, o casa superba, acoperita toata de iedera, arata de parca ar fi desenat-o Tim Burton.
Nu stiu de ce, The Jack e inchis. Ce bine ca exista in schimb H&H (Heaven and Hell). E acolo un coltisor - nu zic care - rupt parca dintr-un film cu James Cagney. O tigara , un Bloody Mary, si incepi sa crezi in calatoriile in timp.
Singur, Bulevardul Magheru pare rupt dintr-o cu totul alta poveste. E plin de straini si curve rebegite - mi se pare mie sau astea seamana toate intre ele ?
Ieri seara am ajuns pana la aeroportul Baneasa. La timp sa vad un 737 de la Wizzair decoland, si suficient sa ma apuce iar dorul de duca.
Prins intr-o relatie de love and hate cu orasul asta, nu pot sa nu apreciez astfel de mici episoade. Dupa 10 ani de stat aici, 10 ani in care, pe rand, l-am detestat, am avut nevoie de el sau l-am indragit de-a binelea, Bucurestiul continua sa ma surprinda. Ca un fel de loc de joaca imens in care mereu mai gasesti cate ceva uitat de data trecuta.


3 comentarii:

Adi spunea...

Bucurestiul e frumos si urat in acelasi timp. Ma calca pe nervi in ultimul hal, dar nu as pleca de aici. Initial mi se parea prea mare, murdar si galagios. Dar daca stii cand si cum sa privesti orasul asta, ti se pot deschide mii de posibilitati minunate.

Night Elf spunea...

Da Adi, exact la acele mici lucruri minunate ma gandeam.

sarah0815 spunea...

eu am doar 2 ani aproape de cand stau aici..sunt mic copil..si eu am detestat uneori mizeria, zgomotul, naveta interminabila...dar seara se schimba totul..orasul e superb si-am descoperit mereu ceva ce mi-a alimentat curiozitatea..Bucurestiul are multe de aratat oricui:)