joi, 17 iunie 2010

100


Azi aniversam 100 de ani de la zborul lui Vlaicu. In cinstea evenimentului, Fortele Aeriene au ridicat cam tot ce aveau disponibil, mai putin Lancer-ele, pentru o trecere pe deasupra Campiei Cotroceni (locul unde se afla astazi Afi Palace). Nefiind prezent la fata locului, IAR-urile 99 si un Spartan s-au gandit si la mine, survoland zona in care lucrez.

Tot anul acesta se implinesc 100 de ani de la inventarea motorului cu reactie de catre Henri Coanda. Avem ce sarbatori, avem de ce sa fim mandri. Pacat doar ca nu mai suntem de mult acolo unde am fost candva.

Desi nu prea am avut liniste in ultimele zile, tot mi-am facut ceva timp, sambata trecuta, pentru o raita la Bookfest, la timp pentru a asista la lansarea "Fortaretei Ploiesti" de J. A. Stout. O carte extraordinara, o poveste adevarata cu Liberatoare, Fortress-uri, IAR-uri, si... de fapt, cu oameni. Invitat, Generalul (r) Ion Dobran a tinut un discurs sfasietor. Pacat ca n-am avut prezenta de spirit sa iau cu mine cartea sa, "Jurnalul Locotenentului Dobran" pentru a mi-o semna, dar am primit totusi autograful mult ravnit pe cartea lui Stout. Cu mesajul "Asa a fost atunci". Cel mai valoros cadou primit vreodata.

6 comentarii:

pepe spunea...

Ai fost sambata la Bookfest? Ce pacat, puteam sa bem o bere ca am fost si eu. Mi-ar fi facut placere.

pepe spunea...

Eu am luat " Zbor cu supersonicul" si "escadrila 52" de Donciu , de la Editura Militara.

Night Elf spunea...

Imi pare rau, nu mi-a dat prin cap sa te anunt, dar oricum eram cam pe fuga atunci. Totusi poate ne vedem la Otopeni Air Show pe 17 iulie?

Night Elf spunea...

Sunt misto cartile ? Eu nu le-am citit. Sincer nu prea imi place stilul lui Donciu.

pepe spunea...

Escadrila 51 n-am citit-o inca. Dar "Zbor cu supersonicul " este bunicica. Sunt intamplari de zbor , de la venirea primelor avioane cu reactie in Romania, Mig-urile 17 , si pana la Mig-29. Inclusiv primul zbor cu IAR-93. Bunicica !
Pai sunt de acord cu Otopeni-ul. Daca nu apare ceva neprevazut, intre timp, dam intr-o berula cu ochii la avioane.Ramane sa mai vorbim.

Night Elf spunea...

Bun !