miercuri, 8 septembrie 2010

Foc automat

Muzeul Aviatiei tot nu scapa. Nu e o surpriza pentru nimeni, tocmai a fost declarat "cimitir de avioane vechi" si "teren folosit irational" de catre seful Fortelor Aeriene Romane, g-ral Ion Aurel Stanciu. 1400 de locuinte noi, dintre care aproximativ 600 urmeaza a fi alocate MApN, vor fi construite pe 4.5 ha din deja fosta curte a muzeului. Mai raman hangarele si un petec de teren la intrare, arhisuficient, nu-i asa, pentru istoria de buzunar pe care o are Romania in aviatie. Este invocata nevoia de locuinte la nivelul tinerelor cadre din Armata si in sectorul civil. O inteleg perfect, si poate nu m-ar deranja atat de tare acest act de distrugere (oare al catelea?), daca n-as sti mult prea bine cine are acces la locuinte sociale in cadrul Armatei, si daca n-as sti ca rasfirate prin tot Bucurestiul zac de 20 de ani tot felul de structuri abandonate, numai bune de finalizat. Marele dezavantaj e ca nu se afla pe teren MApN, deci n-ar fi cine stie ce gheseft la o eventuala revanzare. In fine, lupta cu morile de vant nu ma caracterizeaza, prin urmare astept cu nerabdare expozitia de Jeep-uri de peste gardul muzeului, ca de Boeinguri, IAR-uri si Mig-uri ne-am cam lins pe bot.
.....................
Se insoara Johny. Wouldn't that be a sight to see? :D
....................
Apare Tropa de Elite 2. Abia astept.
....................
Nationala nu mai bate pe nimeni. Nici o problema, de la Federatie suntem asigurati ca punctele pierdute cu Albania si Belarus vor fi recuperate. Cu Franta.
...................
Treziti-ma, va rog, pe la sfarsitul lui Noiembrie. Urasc toamna.
....................

11 comentarii:

Mona spunea...

mda şi mie mi-e drag muzeul... mai ales că tatăl meu a făcut parte din grupul care a făcut demersurile necesare în 1990 pentru "redeschiderea" muzeului aviaţiei ca entitate independentă.
"După 1989, procesul realizării Muzeului Aviaţiei s-a accelerat. Guvernul României a aprobat, la 2 martie 1990, înfiinţarea instituţiei, însă lucrurile au trenat iar muzeul a funcţionat, mai bine de un an, în corturi, în cadrul Bazei 90 Transport Aerian. Abia după aceea Muzeul Aviaţiei a primit un spaţiu relativ corespunzător, pe Aeroportul Băneasa, pentru ca la începutul lui 1990, să se mute în locaţia prezentă." sursa: www.roaf.ro
după ce s-a mutat de la otopeni în bucureşti, am şi organizat un eveniment foarte frumos la muzeu: 25 de ani de la zborului unui romîn în spaţiu (2006).
http://www.ziare.com/stiri/frauda/un-sfert-de-secol-de-la-primul-zbor-al-unui-roman-in-spatiul-cosmic-16462

Night Elf spunea...

Multumesc Mona. Stiu ca muzeul a tot fost mutat si rasmutat, in fine... nu cred ca mai avem ce comenta. Daca nu mai avem unde construi blocuri in Bucuresti decat peste muzee, ce sa mai zic, ne meritam soarta.

Garm spunea...

Pacat ca nu ne respectam istoria, terenuri pentru blocuri sunt slava domnului destule. Altfel felicitari pentru nunta amicului tau.

Despre nationala nu comentez ca ma enervez, si ma enervez degeaba.

Night Elf spunea...

@Garm - pun pariu ca urmatorul ansamblu de blocuri o sa fie construit pe un cimitir sau ceva de genul.

In rest, multumesc :)

HotHor81 spunea...

pacat de muzeu frate, era misto..
felicitari pentru nunta lui j+m :))

Night Elf spunea...

@Hothor - da frate, abia astept sa ne vedem. Pe 11 :))

HotHor81 spunea...

:)) pe 11 i-am zis si io lui jonny

sarah0815 spunea...

Poftim? iar aceeasi discutie? nu sunt destule ansambluri rezidentiale neocupate pana cum? Asmita Gardens si alte einshpe mii de blocuri goale? N-avem nevoie de constructii noi, avem nevoie de ordine, curatenie, o planificare mai atenta, in fine, ne pisam contra vantului, zic eu...

Night Elf spunea...

@Sarah - situatia e asa: Asmita Gardens si alte asijderea nu sunt pe teren MAPN. Daca ar fi fost, cadrele militare care ar cumpara locuinte acolo n-ar plati pretul terenului (adica vreo 30%). Lasand la o parte faptul ca "tinerele cadre ale armatei" care au posibilitatea sa prinda o locuinta sunt cam de la lt. colonel in sus, cine cumpara locuinta acolo si vrea sa o revanda peste cativa ani (pentru ca nu va avea drept de vanzare imediat) o va vinde, ai ghicit, la pretul pietei. Adica cu pretul terenului inclus. Ta naa !

Garm spunea...

Mai corect ar fi ca locuintele construite de armata, sa ramana proprietatea armatei. Cine vrea sa isi cumpere locuinta sa isi ia de pe piata libera.

Night Elf spunea...

@Garm - hehe, da, asa ar fi corect :) Am lucrat pt o firma care a facut un astfel de proiect pt Armata si crede-ma ca nu multe lucruri erau corecte acolo :)