duminică, 1 mai 2011

Intre alb-negru si...culoare

Bine v-am regasit! :)

Ma-ntorc, iata, cu un amestec de trairi, unul in care bucuria atinge, vrand-nevrand, pasaje melancolice, chiar ravasitoare, decupate din vremuri apuse prea curand..!
Sarbatoarea Pastelui mi-a adus, in dar, bucuria regasirii celor dragi si, totodata, entuziasmul redescoperirii singurului loc pe care-l pot numi ACASA!
In acest decor mi-am permis un vis de zi, unul in care-am dat de fiinte pe care le-am iubit, care mi-a readus, in prim-planul momentului, anumite cadre ale unui timp trecut. Continui calatoria si dau de momente atat de dragi, marcate de anumite fragmente stelare si pulberi cosmice, de seve si materii informe care se caznesc sa prinda, cumva, cheag, sa (re)intre in tiparele definite ale viului!
Apoi, mai in profund, as da, poate, de intunericul vast al tacerii, dar niciodata n-am sapat atat de adanc...!
Nu mi-am propus sa va dezvalui povestea din spatele micutei Bea, insa, reintalnirea cu ea, de Paste, m-a indemnat!
Bea este o fetita aparent vesela, dar singura, singura marturie a celor ce au fost E & E, si care nu mai sunt, de ceva vreme, aici. Uneori, cand o privesc si o ascult vorbind, am senzatia ca o (re)vad pe E(a), ceea care, candva, mi-a fost prietena! Si, Doamne, mi-e atat de dor de ei, de amandoi; as vrea sa-i imbratisez, sa-i mai am, fie si pentru cateva clipe, aproape...! A ramas micuta, ea pe de-o parte, eu pe de alta si, iata, ne-ntalnim pe ramurile aceluiasi timp...
Privita profund, in toate ungherele fiintei, micuta este minunata, un dar faurit din lumina, care lumineaza calea parintilor ei.
Am iesit amandoua, in curte, ne-am jucat si am privit cerul..! Ce extraordinara terapie pentru suflet poate fi acest ragaz! Ar trebui sa-mi fac timp sa privesc in fiecare zi, macar un sfert de ceas pe fereastra, fie rasaritul, fie inserarea!
Intotdeauna mi-a fost drag sa ma uit la cer, ca la o mare rasturnata...
Tic-tac-ul ma anunta ca trebuie sa ma retrag, dar, iata, copila-l induioseaza si-i mai acorda un ragaz! Ramai cu bine, suflet cald, ramai in jocu-ti drag...


3 comentarii:

Night Elf spunea...

This is heartbreaking

Admin spunea...

Ti-a fost condeiul cazma pentru suflet in scrierea acestui material. Frumos, sincer, profund..

Lea spunea...

Dragii mei,

multumesc pentru aprecieri, ma bucur ca v-a atins sufletele! :)

Pe curand!