miercuri, 1 iulie 2009

Cool, Cool World



Fara indoiala unul din cele mai traznite filme pe care le-am vazut vreodata. Realizat in 1992 si semnat Ralph Bakshi, "Cool World" este un melanj foarte funny intre un desen animat si un film "serios". Doar un fel de-a spune, pentru ca totul pare facut "la misto": decoruri desenate frenetic parca de un artist sonat, un intreg univers populat cu tot felul de personaje care mai de care mai colorate - la propriu - ce graviteaza in jurul picioarelor interminabile si fundului bombat al unei papusi animate blonde - Holli Would (Kim Basinger), al carei vis este sa si-o traga cu un barbat adevarat pentru a deveni femeie (adevarata). Graficianul care a creat-o, un anume Jack Deebs, ajuns dupa gratii in urma unei crime pasionale, se indragosteste de Holli, propria opera, ceea ce complica mult lucrurile, cele doua lumi, cea desenata, "Cool world", si cea adevarata, neputand sub nicio forma interactiona, intrucat si-ar pune reciproc in pericol existenta. De acest lucru trebuie sa aibe grija detectivul Harris (Brad Pitt), un baiat ratacit prin Cool World in urma unei lovituri la cap in lumea cat se poate de reala.

Amuzant, alert si foarte frumos realizat - intr-o atmosfera de banda desenata din anii '50, in care nu s-a facut deloc economie de imaginatie - cred ca merita mai mult decat cele 4 stele (din 10) cu care l-a "gratulat" IMDB.

4 comentarii:

sarah0815 spunea...

ok, I iz curious!!! cand il vedem? ce mai conteaza ca tu l-oi fi vazut de 10 ori;;)?

Night Elf spunea...

Vedem. Daca esti cuminte :D

Silviu spunea...

Acuma il aduc de pe net...culmea :)...un prieten mi-a zis azi de el...:))....si azi cautand pe net ..am dat de blogul tau :)...super tare :)...iti povestesc maine daca mi-a placut :)

Night Elf spunea...

@Silviu : te astept cu pareri. Bine ai venit in imparatia mea :)