sâmbătă, 27 martie 2010

Hai "Stejarii" !


Imi place rugby-ul. Ma fascineaza sportul acesta ciudat, in care avansezi pasand mereu inapoi, in care chiar fiind inaintea tuturor nu contezi fara alti 14 care sa iti vina din urma, in care intreg Mapamondul tremura in fata unei tarisoare de undeva de la capatul lumii. Eternul joc de huligani in care cuvantul de ordine este "domnule", si in care nu exista reguli, ci "legi".

Astazi am dat de pamant cu Spania (48-3) si am mai ridicat o data Cupa Natiunilor. Se intampla des, diferenta intre Romania si Spania la rugby e cam ca cea intre Spania si Romania la PIB-uri. Ne pregatim de Mondial (spre deosebire de alte sporturi, la rugby n-am lipsit de la vreunul).

Pe "Arcul de Triumf" a fost splendid. N-are tribunele lui Ellis Park, iar Milleniun Stadium e in alta galaxie, dar tot a fost frumos. S-a umplut de copii de 10 ani veniti cu parintii, adolescenti in gasca, ceva batranei care sigur au vazut cum, demult, bateam Franta si inghesuiam Anglia (sper sa am macar varsta lor cand o sa batem Noua Zeelanda) si un "nucleu dur" al galeriei care a cantat tot timpul. Si fete, multe fete (nu, n-ar trebui sa ne mire). O normalitate rara.
Mergeti la rugby! E frumos.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Rugbyul este un sport foarte interesant. Un sport dur, de forta,tipic masculin, dar frumos! Iar cele mai frumoase prietenii din lumea sportului sunt intre jucatorii de rugby.
Cat despre Spania, nu stau chiar asa bineacum... Au somaj de 19%(cel mai mult dintre statele UE), iar Spania prezinta riscul sa aiba un deficit foarte mare (cel mai mare deficit il are Grecia, de 12,7%).
Cat despre scor, 48-3 spune tot de cat de tari am fost.
Apropos, 48 este numarul de milioane de turisti care viziteaza anual Spania. Este a doua destinatie ca numar de turisti din lume dupa Franta(60 de milioane de turisti pe an).
Ati mai fost inainte la meciuri de rugby?
Pacat ca romanii sunt interesati numai de fotbal.
Fotbalul este un sport de gentlemani jucat de golani, rugbyul este un sport de golani jucat de gentlemani.
Numai bine!

Night Elf spunea...

Ei... indiferent cat de rau sta Spania economic, m-am referit la modul generic - mereu au stat mult mai bine ca noi. Sunt indragostit de rugby, am mai fost la meciuri (Romania - Africa de Sud, Romania - Georgia, Romania - Portugalia... ) din pacate timpul nu imi permite sa urmaresc si campionatul intern. Si da, mare pacat ca rugby-l nu este popularizat mai intens. Sunt sigur ca vremurile in care cochetam cu turneul celor 6 natiuni s-ar putea intoarce daca exista suficient interes.