duminică, 7 august 2011

Zbor in amurg

Tocmai am "aterizat" de la Mitingul de Aviatiune organizat pe noul aerodrom de la Banesti, jud. Prahova. M-am hotarat tarziu sa merg la acest eveniment - pentru ca in general nu ma omor dupa showurile organizate prin localitati mai mult sau mai putin obscure prin tara. Si ma voi felicita in gand probabil multa vreme pentru faptul ca am avut inspiratia de a face o exceptie astazi. 

Banesti este o comuna cu renume nu tocmai fericit in aviatie - este locul unde Aurel Vlaicu s-a prabusit la 13 Septembrie 1913. Trei oameni cu suflete imense si cu mai multe ore de zbor decat aveau multi din cei prezenti de viata s-au gandit sa sparga ghinionul locului si sa deschida, in Romania anului 2011, nu un mall, nu un hipermarket, ci un aerodrom. Ioan Postolache, Dan Stefanescu si Dan Conderman - "Iacarii Acrobati" - amfitrionii showului, n-au mai avut insa rabdare ca hangarele, balizajul, postul de control, etc sa paraseasca plansetele arhitectilor, si au oferit o seara absolut de neuitat miilor de oameni veniti sa-i vada. Iar invitatii lor - multiplul campion lituanian Jurgis Kairis, deja faimosii Hawks of Romania si minunatele lor Extre tricolore, parasutistii, planoristii si alti piloti de aeronave nu s-au lasat mai prejos. Sunt multe de zis si mi-e greu sa ma decid cu ce sa incep. Un astfel de spectacol trebuie vazut si trait, pentru ca daca n-ati facut-o niciodata, sincer, chiar ati pierdut. Dl. Kairis (pe care am avut onoarea de a-l urmari si anul trecut pe Otopeni) este un sportiv si un show-man fabulos, Hawks se intrec pe ei insisi de fiecare data iar parasutistii Aeroclubului Romaniei merita aplauze si-n somn. Stiati ca Romania are un CAMPION MONDIAL junior la parasutism - Alex Nicolau - si ca in afara de Adelin Petrisor pentru TVR nu l-a bagat nimeni in seama? 

Noutatea au constituit-o insa evolutiile in apusul soarelui (in cinematografie asa ceva se cheama "magic hour", si acum stiu de ce). Iacarii au tinut sa onoreze noul "cuib" prin ceva cu adevarat inedit si au reusit. Le urez cer senin si multe alte mii de ore de zbor de acum inainte.



                                          
                                       
                                       
PS: de neimaginat INDOLENTA popandailor de la jandarmerie care au permis publicului, cu copii mici cu tot, sa invadeze zona OBLIGATORIE de protectie a pistei, mai ales in conditiile in care evolutia Iacarilor includea efecte pirotehnice ! Ce s-o fi intamplat cu excesul de zel aratat cu alte ocazii?

3 comentarii:

Garm spunea...

Intamplator stiam de campionul mondial de la parasutism - am vazut reportajul lui Adelin Petrisor. Faine pozele.

Night Elf spunea...

Cuvantul cheie fiind "intamplator". Daca nu s-a gandit nimeni sa-i puna si lui frunza lui madam Udrea pe undeva...

Night Elf spunea...

PS - Merci ;)